Ezüst csontnyelvű hal, Arowana (Osteoglossum bicirrhosum)

Ezüst csontnyelvű hal, Arowana (Osteoglossum bicirrhosum)
Értékelés:

Cikkszám: AH1016

Latin név:

Osteoglossum bicirrhosum

Méret:

120-150 cm

Táplálkozás:

Ragadozó

Helyigény:

1000 liter

Természetben könnyen másfél méteresek is lehetnek, így dél-Amerika egyik legnagyobb ragadozói, a "toplistán" biztosan fenn vannak.

Akváriumban persze nem szokása méternél nagyobbra nőni, viszont az ezer liter így is elkel neki. Valamennyire veszekedősek maguk között, leginkább kis helyen. 1000 literes medencében célszerű csak 1 kifejlett egyedet gondozni, fiatalabb korban persze többet is lehet, de ha több kifejlett állatra vágyunk, akkor bizony még ennél is nagyobb tartály szükségeltetik.

Társhalait alaposan válogassuk meg, és csak valóban nagytestű fajok maradjanak mellette, mert a kisebbeket levadássza. Alkalmas lehet erre a célra édesvízi rája, nagyob algázók (gibbiceps, pleco), vagy más nagyobb harcsák (vörösfarkú harcsa, tigrisharcsa), illetve erős és nagytermetű sügérek (jaguársügér, farkassügér, márványsügér).

Tenyésztése csak sok-ezer literes medencékben lehetséges. Brazíliában gyakran kegyetlenül gyűjtik a fiatal arowanakat.

A nőstény erősen beikrásodik, a hímnek a torka pedig rózsaszínre vált ívási időszakban. Ikráik száma 20-35 közötti, amik akár két hónapig kelhetnek apjuk szájában, majd miután elúsztak jönnek csak elő.

Elterjedési területe:

Dél-Amerika; Amazonas vízrendszer (többek között az Amazonas, Rio Rupununi, és egyéb nagyob folyók, folyószakaszok).

Ár: 18 000 Ft
Vissza
db:
Kosárba teszem
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!