Fekete szellemkéshal - Apteronotus albifrons

Fekete szellemkéshal - Apteronotus albifrons
Értékelés:

Cikkszám: 2008

Fekete Szellemkéshal


Latin név: Apteronotus albifrons

Testhossza: 50cm

Helyigény: 400-500L

Viselkedés: magányos

Táplálkozás: Ragadozó, apró halakkal táplálkozik


Magányos hal, sőt, fajtársaival marakodhat is, pláne helyszűkében. Az 50 centis kifejlett kori méretét akváriumban ritkán éri el, 30-40 cm-nél nagyobb példányok ritkaságok. Sajnos otthoni szobaakváriumba gyakran nem alkalmas mérete miatt, nyílvános akváriumok viszont előszeretettel gondozzák ezt az érdekes, különleges, egyedi kinézetű fajt.

Fontos tudni róla, hogy leginkább a szürkületben, félhomályban érzi jól magát, ha nem is kimondottan éjszakai hal, a nappali világosságot kerüli. Dús növényzetű medencéjébe helyezzünk nagyobb ágakat, amik alatt, között búvóhelyet találhat magának. Ha lehet a háttér és aljzat sötét legyen, valamint tompított világítás mellett is helyezhetünk plussz úszónövényeket medencéjére.

Bár a kicsi halakat tápláléknak nézi, mégsem kell a legnagyobb fajokhoz ragaszkodni, mivel eléggé békeszerető hal más fajokkal szemben, caudo vagy vörösfoltú lazacokkal már társítható, de alkalmasak mellé a vitorlások, diszkoszok, severusok, különféle talajlakók vagy épp a pakuk és tányérlazacok.

Fontos szem előtt tartani hogy nyugalmat igényel. Tartása nem problémás, ha szűrőnk erős és kristálytisztára és bomlástermék-mentesre szűri meg akváriumunk vizét. Mindenféle gond nélkül társítható diszkoszhalakkal is, hiszen elvan a lágy és meleg vízben.

Etetése szempontjából az élő eleségeket kedveli, a bolti példányok a száraz tápokat nem mindig fogadják el, ilyenkor a fagyasztott tápok köztes megoldást jelenthetnek. Persze némi szoktatás után a szárazeleségeket is hajlandó lesz fogyasztani.

Sajnálatos módon tenyésztése akváriumban nem megoldott, bár hipofízises kezeléssel lehetséges lehet mesterséges szaporítása.


Elterjedési terület: Dél-Amerika, Amazonas vízrendszere és a Rio Paraguay

Ár: 5 500 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!