Polypterus delhezi

Polypterus delhezi
Értékelés:

Cikkszám: 2006

Polipterus Delhezi - Sávos sokúszós csuka

Testhossza: 35cm

Helyigénye: 300-350L

Viselkedése: Magányos

Táplálkozása: ragadozó, apróbb halakat fogyaszt

Tartása és tenyésztése:

Ragadozó hal, csak enyhén agresszív más fajokkal, de a kisebbeket kíméletlenül elfogyaszthatja. Társítása lehetséges sügérfélékkel, tigrishalakkal, nagy harcsákkal és márnákkal, késhalakkal. Mindenképp legyen finom aljzatú medencéjében kövekből és ágakból épített búvóhely, ahol el tud rejtőzni, de nem tud beszorulni. Ugrálós hal, szigorúan fedni kell akváriumát. Hagyjunk helyet neki az úszáshoz, de pl. néhány tő Anubiassal remekül dekorálhatunk.

Etetésére alkalmasak nagytermetű fajoknak szánt pelletek, kiegészítve fagyasztott és élő eleségekkel (pl.: szúnyoglárva, tubifex, komposztgiliszta, garnélák, haldarabok, élő kishalak).

Az esős évszakban ívik a természetben, akváriumban ezt nehéz kiváltani. Hidegvizes vízcserékkel és bőséges jó minőségű táplálással jó hatással lehetünk a halakra, és esetleg elérhetjük az ívást. Nagy medence kell ehhez és a pár kifejlődéséhez, majd az ivadékok is sokszáz literes medencét igényelnek, gyakori vízcserékkel a gyors növekedéshez. Ikráikat őrzik, a lerakott petékből az ívástól számított egy hét elteltével lesznek táplálkozó-úszó kishalak. Artemiával indíthatóak.

Elterjedési terület: Afrika; Kongó tavai, elárasztott területei

Ár: 8 500 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!