Polypterus palmas

Polypterus palmas
Értékelés:

Cikkszám: 2005

Polypterus Palmas - Törpe sokúszós csuka


Testhossza:
30cm

Helyigény: 300L

Viselkedése: Nem túl társas

Táplálkozása: Ragadozó, kisebb halakat eszik

Tartása, tenyésztése:

Kövekből és fákból építhetünk búvóhelyeket, de figyeljünk, nehogy beszorulhasson. Leginkább szürkületkor, sötétben mozog, de a táplálékot hihetetlen érzékkel képes kiszagolni és elfogyasztani. Erősebb növényeket is ültethetünk, de hagyjunk elegendő helyet a halaknak a mozgáshoz. Nagyon ügyes szabadulóművészek, ha nem fedjük le akváriumukat, könnyedén megszöknek. Csak nagytermetű halakkal társítsuk, mivel a kisebbeket elfogyasztja. Nagy afrikai lazacokkal, késhalakkal, nagy termetű díszmárnákkal, sügérekkel együtt tartható.

Etetése is problémamentes, száraz pelleteket, élő és fagyasztott tápokat kaphatnak. Megfelelő lehet akár a tubifex, komposztgiliszta, garnélák, haldarabok, élő kishalak.

Tenyésztésük meglehetősen nehéz feladat, nagy akvárium kell, már csak azért is, hogy halaink kifejlődjenek, később pedig tudnunk kell gondoskodni a kishalakról. Az ivadékok 3-4 nap után kikelnek, további 3 nap múlva úsznak és etetésük megkezdhető sórákok frissen kelt naupliusaival. Az ívást elősegíthetjük változatos és bőséges eleségekkel, valamint hidegvizes vízcserékkel. A szülők gondoskodnak az ikrákról, őrzik őket.

Elterjedési terület: Afrika; Kongó, Ghána, Kamerun, Libéria

Ár: 15 000 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!