Görög Teknős

Görög Teknős
Görög Teknős
Értékelés:

Cikkszám: HSZ1004

Terrárium

A terrárium minimális méretei:

Hosszúság: a teknős páncélhosszának minimum 7-szerese

Szélesség: a teknős páncélhosszának minimum 6-szorosa

Természetesen minél nagyobbat tudunk biztosítani, annál jobb.

Aljzat:

Az egyetlen megfelelő aljzat a kerti föld. Állatkereskedésben sokszor javasolnak kókuszrostot vagy homokot, de ezek nagyon rosszat tesznek a teknős ízületeinek.

Berendezés:

Szükséges egy itató (amibe nem tud belefulladni), kövek, növények, fűcsomók (ezek terráriumi körülmények között elszáradnak, de így is tökéletes búvóhely a teknősöknek). Minél jobban hasonlít a berendezés a teknős 

A kifejlett egyedek hossza 12-23 centiméter. Páncéljuk magasan ívelt, ovális, mellvértjük lapos ( a hímeké homorú), alapszíne okkersárga melyen eltérő nagyságú sötét foltok helyezkednek el. Egyes egyedekről hiányozhat a mintázat. Páncéljukon jól megfigyelhető növekedésük szakaszossága. E rovátoltság alapján nem lehet megállapítani a teknősök korát. Az idősebb példányokról ez lekophat, páncéljuk simává válik. Lehet találkozni olyan egyedekkel amik páncélja csorbult vagy foltokban csontig kopott. Ezek mechanikai sérülések, legtöbbször ragadozó madarak okozzák, magasból sziklákra, néha úttestre ejtik a teknősöket, hogy páncéljuk összetörjön.

A rosszul táplált (szinte csak gyümölcsökkel etetett), beteg teknősök páncélja általában nem egyenletes, besüppedt vagy "piramis" alakú. Szarukávájuk, azaz "csőrük" sokszor túlnő. Általában ez is a rossz táplálásnak köszönhető. A túlnőtt szarukávát az állatorvos le tudja vágni, viszont a páncél eldeformálódását nem lehet rendbe hozni, legfeljebb annyit érhetünk el, hogy nem romlik tovább.

Ár: 1 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!